Neohodnoceno

Senzorická analýza piva

Termín: 1. 2. 2020


Čas: 9:30 - 15:30


Výuka probíhá v moderní senzorické místnosti Mendelovy univerzity v Brně a je rozdělena na teoretickou a praktickou část.

Místnost vybavena samostatnými degustačními boxy s tablety pro okamžitý záznam vzorků.

Maximální počet účastníků 10 osob.

 

Skladem
Kód: 007
Značka: Beer Academy CZ
3 990 Kč –62 % 1 499 Kč
Kategorie: Přehled kurzů
senzoricka analyza piva Beer academy 10
Novinka
3 990 Kč –62 %

Popis semináře
1. Úvod do senzorického hodnocení

- receptory, jejich funkce,

- požadavky na senzorickou laboratoř,

- požadavky na hodnotitele a jejich zkoušení,

- hedonické a intenzitní hodnocení,

- stupnice a formuláře,

- vyhodnocení výsledků a jejich formulace.


2. Senzorické hodnocení piva – teorie

- základní charakteristiky,

- jakostní ukazatele,

- vytvoření formuláře, základní deskriptory,

- vady piva a jejich příčiny


3. Praktická část

- testování funkčnosti receptorů hodnotitelů (vůně, chuť, barva) dle ČSN ISO normy v senzorické laboratoři,

- správné předkládání vzorků, jejich příprava,

- hodnocení parametrů jakosti piva – vybrané druhy piva, různé stupnice v senzorické laboratoři,

- kolokviální hodnocení, diskuze,

- vyhodnocení výsledků, jejich zpracování a prezentace.

Rozdílové testy
Degustační listy
Záznam do degustačního protokolu

 

Senzorická analýza

Vůně, cizí vůně, chuť, cizí chuť, plnost, říz, Intenzita hořkosti, charakter hořkosti, celkový subjektivní dojem.

 

Systémy senzorického hodnocení „kolo vůní a chutí“.