Neohodnoceno

Mikrobiologie

Dvou denní kurz pivovarské mikrobiologie. Je určen všem, kteří se chtějí dozvědět více o faktorech, které mají vliv na výslednou kvalitu vyrobeného piva.
Vhodné pro domácí sládky, pracovníky pivovaru, majitele pivovaru.
Brno 14. a 15. 6.
Praha 17. a 18. 5.

Skladem
Kód: 002
Značka: Beer Academy CZ
7 999 Kč –75 % 1 999 Kč
35852F3B F771 46D5 8C45 833B94421C27
7 999 Kč –75 %
  • Historie pivovarské mikrobiologie
  • Obecná charakteristika mikroorganismů
  • Pivovarské kvasinky (morfologie, taxonomie, hodnocení viability a vitality) Kontaminanty pivovarské výroby, jejich škodlivost a metody stanovení (mléčné bakterie, enterobakterie, divoké kvasinky, sporulující bakterie, a striktně anaerobní bakterie)
  • Biofilmy
  • Mikrobiální produkce zdraví škodlivých látek (mykotoxiny, biogenní aminy)
  • Zdraví škodlivé látky: nitrosaminy
  • Analýza nebezpečí a rizik (systém HACCP)
  • Hygiena a sanitace v pivovaru
  • Pitná voda (požadavky na kvalitu)