Neohodnoceno
Mikrobiologie
Tří denní výuka z pivovarské mikrobiologie. Je určen všem, kteří se chtějí dozvědět více o faktorech, které mají vliv na výslednou kvalitu vyrobeného piva.
Určeno pro:
- domácí sládky,
- pracovníky pivovaru,
- majitele pivovaru.
Teorie
Brno 1. - 3. 5. 2020 Teorie
Praha 22. - 24. 5. 2020 Teorie
Praxe
Brno 5. - 7. 6 2020 praxe v mikrobiologické laboratoři
Brno 12. - 14. 6 2020 praxe v mikrobiologické laboratoři
Kategorie: | Přehled kurzů |
---|
- Historie pivovarské mikrobiologie
- Obecná charakteristika mikroorganismů
- Pivovarské kvasinky (morfologie, taxonomie, hodnocení viability a vitality) Kontaminanty pivovarské výroby, jejich škodlivost a metody stanovení (mléčné bakterie, enterobakterie, divoké kvasinky, sporulující bakterie, a striktně anaerobní bakterie)
- Biofilmy
- Mikrobiální produkce zdraví škodlivých látek (mykotoxiny, biogenní aminy)
- Zdraví škodlivé látky: nitrosaminy
- Analýza nebezpečí a rizik (systém HACCP)
- Hygiena a sanitace v pivovaru
- Pitná voda (požadavky na kvalitu)