Neohodnoceno

Mikrobiologie

Tří denní výuka z pivovarské mikrobiologie. Je určen všem, kteří se chtějí dozvědět více o faktorech, které mají vliv na výslednou kvalitu vyrobeného piva.

Určeno pro:

- domácí sládky,
- pracovníky pivovaru,
- majitele pivovaru.
Brno 18. - 20. 10. 2019 
Praha 15. - 17. 11. 2019

Skladem
Kód: 43
Značka: Beer Academy CZ
4 500 Kč
Kategorie: Přehled kurzů
35852F3B F771 46D5 8C45 833B94421C27
Novinka
  • Historie pivovarské mikrobiologie
  • Obecná charakteristika mikroorganismů
  • Pivovarské kvasinky (morfologie, taxonomie, hodnocení viability a vitality) Kontaminanty pivovarské výroby, jejich škodlivost a metody stanovení (mléčné bakterie, enterobakterie, divoké kvasinky, sporulující bakterie, a striktně anaerobní bakterie)
  • Biofilmy
  • Mikrobiální produkce zdraví škodlivých látek (mykotoxiny, biogenní aminy)
  • Zdraví škodlivé látky: nitrosaminy
  • Analýza nebezpečí a rizik (systém HACCP)
  • Hygiena a sanitace v pivovaru
  • Pitná voda (požadavky na kvalitu)